01 02 03 Emilia Tuukkanen: Kaura-kookospallerot 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Kaura-kookospallerot

34
Kuvasta puuttuu tarvitsemistasi aineista vain mantelijauhe
Nyt tuli niin ihania pikkuherkkuja että on pakko jakaa ohje! Kaikki määrät on sitten viitteellisiä suunnilleen-jotain-sinnepäin-ehkä-arvioita, en kauheesti noista ohjeista tykkää kokkaillessa.

3dl kaurahiutaleita
5rkl kaakaojauhetta (ei mitään oboita vaan ihan sitä aitoa tavaraa)
2rkl lucuma-jauhetta
6rkl kookosöljyä (jos teet smoothiekoneessa, öljyn ei tarvitse olla sulaa, mutta jos sekoitat massan käsin, suosittelen sulattamaan öljyn pikapikaa vesihauteessa)
nam...?
2rkl manteli- tai hasselpähkinäjauhetta
Kookoshiutaleita lautaselle koristelua varten

Sekoita kaikki aineet keskenään, maistele ja korjaile. Jos on liian kitkerää, lisää hunajaa, siirappia tai vastaavaa. Massan tulisi olla löysää mutta kuitenkin niin jämäkkää että siitä saa pyöriteltyä palleroita. Ota ruokalusikallinen massaa käteen ja pyörittele se kookoshiutaleissa. Ta-daaa!Laita pallerot lautaselle ja jääkaappiin hetkeksi. Kookosöljy kovettuu jääkaapissa, joten jos haluat syödä pallerot pehmeinä kuten minä, ota ne 15min ennen nauttimista huoneenlämpöön :) tai syö sitä mukaan kun ne on pyöritelty kookoshiutaleissa kuten minä teen yleensä.

Täydellinen terveellinen (jos et kitkeryyttä peittääksesi lisännyt vaan sokeria) herkkuvälipala kiireeseen. Mielestäni vaikka kaura vilja onkin, se ei ole pahinta mitä voit suuhusi pistää :)  Pallerot onnopea ja yksinkertainen tehdä, ja ohjetta voi muunnella mieleisekseen pienellä vaivalla. NAM!
Omnomnomnommm
35 36 37 38