01 02 03 Emilia Tuukkanen: Siemennäkkärit, mun uusi ihastus 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Siemennäkkärit, mun uusi ihastus

34
Voi luoja miten hyviä "leipäsiä" tein.. Nää on aivan liian helppoja tehdäkin, sekalainen lajitelma siemeniä ja vettä vaan. Ei mitään ylimääräisiä säilöntä-/lisä- tai väriaineita, paljon luonnollista proteiinia ja hyviä rasvoja :)
Ite laitoin n. 6dl erilaisia siemeniä (kurpitsan-, seesamin-, auringonkukan- ja pinjansiemeniä sekä chiasiemeniä) yöksi likoomaan vesimäärään, joka ei ihan peitä kaikkia siemeniä. Vettä voi toki tilkan lisätä jälkikäteen jos seos tuntuu liian jytyltä. Aamulla sitten vaan nostellaan seos pellille sen kokoisiksi leipäsiksi kun itse haluaa, paloja on nimittäin valmiina vaikea leikata enää pienemmäksi. Taikinassahan ei ole mitään mitä tarvisi uunissa kypsentää, näkkärit täytyy vain kuivattaa. Kärsimätön luonne kun olen, laitoin uunin n. 60 asteeseen, mutta matalampikin lämpötila käy jos jaksaa odottaa. Mun näkkärit kuivui suunnilleen kuudessa tunniksi sopiviksi, alemmalla lämpötilalla siinä olis menny pidempään.

Tein myös makeannälkään ihanat pähkinäsuklaa-pallerot. Heitin blenderiin cashew-pähkinöitä ja manteleita, muutaman taatelin, lucuma-jauhetta ja mulbereita sekä pari ruokalusikallista kookosöljyä (kannattaa vähän sulattaa ensin) jotta rakenteesta tulis kosteampi ja jotta blenderi jaksaa sekoittaa massan tasaiseksi. Sen jälkeen tein taikinasta palloja, jotka pyörittelin raakakaakaojauheessa. Sitten pallerot vaan hetkeksi jääkaappiin ja valmista tuli :)
35 36 37 38