01 02 03 Emilia Tuukkanen: Läskisota ja -rauha 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Läskisota ja -rauha

34
 Suhtautumiseni omaan ulkonäkööni on muuttunut ihan älyttömän radikaalisti sen jälkeen, kun aloin kilpailla BJJ:ssä (eli n. 1,5vuotta sitten). Olen aikaisemmin harrastanut mm. telinevoimistelua 5 vuotta, hiihtoa ja yleisurheilua koko ala-asteen ajan sekä salibandya kasiluokalta melkeen lukion loppuun asti. Kaikenlaista sitä on siis tullut tehtyä kropalla, mutta mikään ei oo kolahtanut samanlailla kun bjj, enkä oo myöskään ollut missään niin hyvä kuin nujuamisessa. Vielä tärkeämpää: mikään ei ole tehnyt mua niin onnelliseksi kuin bjj. Kuulostaa oudolta, mutta kaikki tän lajin mukanaan tuomat asiat on vaikuttaneet siihen että mua ei stressaa, miltä mä näytän, toisin kuin ennen.

Kaikki naiset voi varmaan allekirjoittaa tän, että harvoinpa sitä on tyytyväinen siihen mitä peilistä näkyy. Aina löytyy joku paikka mikä roikkuu liikaa, on löysä, ei oo oikean muotoinen, on liian pieni jne... Oon oppinut sen, että kun haastaa kroppansa ja laittaa sen tekemään asioita mihin ei  ikinä ois uskonu sen pystyvän, ei muista ajatella niitä vikoja vaan ihmettelee enemmänki sitä mihin kaikkeen sitä pystyykään. Mullakin paino ja rasvaprosentti sahaa eestaas aika paljon, painonpudotuksen jälkeen kisoissa oon ihan kuiva ja tosi pieni, n. 52 kg, dieetin ja kisojen jälkeen taas tulee syötyä paskaa kaksin käsin ja paino nousee nelisen kiloa, ja vaatteet puristaa ja muistuttaa siitä että kohta et taas saa syödä kun kisat lähestyy, silti mä en ajattele sitä niin että yhyy mä oon läski, vaan niin että yhyy kohta en saa enää syödä suklaata :D

Syyskuussa Espanjassa rannalla Santerin kanssa. Painan suunnillee 56-57kg, jonkun verran enemmän ku normaalisti kaiken Espanjassa syödyn roskaruuan ansiosta. Ja tosta ns. läskikunnosta lähin sitte pudottamaan London Openeihin painoa, eli 4-5kg :) 
Bjj:n mukana mä oon saanut upeita uusia ystäviä, joiden tuki on mulle tärkeintä treenimotivaation ylläpitämisen kannalta. Mä oon päässyt kisamatkoilla näkemään uusia maita, mä oon saanut mielettömiä kokemuksia ja saavutuksia kisoista mitä sitte voi vanhana muistella. Kaiken ton rinnalla ne löysät allit tai jenkkakahvat ei tunnu enää niin tärkeiltä... :) Mun kroppa on ihan jotain muuta kun itsekritiikkiä varten, sen tarkotus on kick some ass!

Mä oon superkiitollinen siitä, että mä oon päässyt yli ittensä inhoomisesta ja jokasen suupalan vahtaamisesta. Mä oon mä, pari kiloa kevyempänä tai painavampana, ja ainoa syy miks mä haluan laihtua, on kisoja varten. Kisat onkin kyllä ehkä suurin syy tähän rentoon suhtautumiseen vartaloani kohtaan, koska kun kisoissa oon menossa vaa'alle, oon omasta mielestäni aivan liian laiha, ällöttävän luinen tikku vaan. Kisojen jälkeen onkin ihana vähän pyöristyä siitä ja saada taas lihaa luiden ympärille ja näyttää taas naiselta!

Onhan se toki helppo sanoa olevansa sinut ittesä kanssa kun ei ikinä ole edes ollut ylipainoinen. Mutta oon mäkin ollut löysässä kunnossa, väsynyt ja kankea aikasemmin. Bjj:n alottamisen jälkeen mulla ei paino oo niinkään pudonnut, ehkä kilon tai pari, mutta lihasta on tullut tilalle ja oon kiinteytyny huomattavasti entisestä.
35 36 37 38