01 02 03 Emilia Tuukkanen: Namm mikä ylppärikakku! 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Namm mikä ylppärikakku!

34
Leivoin tosiaan veljeni ylioppilasjuhliin oman lempparikakkuni. En tykkää kermatäytekakuista enkä hirveästi piirakoistakaan mutta juustokakkuihin ja sen tapasiin oon heikkona. Tein siis jugurtti-vaniljakakun, joka on tosi helppo tehdä, sen pyöräyttää alle puolessa tunnissa helposti! Tosin sitten hyytyminen vie muutaman tunnin. Ohje on muutama vuosi sitten Hellapoliisilta löydetty, mutta en nyt löytänyt juuri tätä ohjetta enää.

Jugurtti-vaniljakakku

Pohja:
200g kaurakeksejä
75g voita

Täyte:
7 liivatelehteä
2,5dl Flora Vanillaa
5dl vaniljajugurttia
3tl vaniljasokeria
0,5dl vettä

Koristeeksi:
mustikoita
hopeisia nonparellipalloja

Murskaa keksit ja sekoita sula margariini joukkoon. Mä sain keksit murskaksi helpoiten kun laitto 5-6 keksiä kerrallaan smoothie-koneeseen. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (joku n.24cm halkasija) ja painele keksipohja hyvin, niin että se on tasainen ja tiivis.

Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen ja se puolisen desiä vettä kiehumaan. Vaahdota sillävälin Flora Vanilla, sen jälkeen lisää sekaan jugurtti ja vaniljasokeri. Osan jugurtista ja Vanillasta voi korvata vaniljarahkalla tai vaniljatuorejuustolla jos haluaa vähän vähemmän makean ja juustokakkumaisemman kakun. Nosta liivatteet nyt kiehuneen veden sekaan ja sekoita hyvin (en siis laittanu niitä kattilaan vaan erikseen sekotin ne pienessä kipossa), kaada seos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen. Kaada sitten täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä muutama tunti tai vaikka yön yli.

Tämmösiä apulaisia mulla oli leipoessa :)
Kaada hyytyneen kakun pinnalle mustikoita ja nonparelleja, TA-DAAA! Valmis. Ja helppoa oli :)


 Mä en tehnyt kakulle pinnalle semmosta hyytelöä, mut jos haluaa niin tässä on sitten vielä siihen ohje:
Kiehauta 5dl mustikka- tai karpalomehua. Heitä kokoajan hyvin sekoittaen joukkoon 2,5dl hyytelösokeria. Keitä kunnes se mehu kirkastuu, sitten vaan kauhot liemen mustikoiden päälle (ei kannata niitä nonparelleja laittaa vielä jos tekee tän pinnalle) ja nosta kakku vielä hetkeksi kylmään hyytymään. NAM!

35 36 37 38