01 02 03 Emilia Tuukkanen: Treeneistä, tekniikoista ja tyttöjen bjj-peruskurssista Gentailla 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Treeneistä, tekniikoista ja tyttöjen bjj-peruskurssista Gentailla

34
Kesän alku meni mulla turhalla dieetillä ja kisavalmistautumisella ja sitte Espanjan reissulla, joten oikeestaan koko kesäkuu meni teknisesti vähän sekalaisella setillä, ei ollut kummempaa aihetta treeneissä, varsinki Espanjassa kun kierreltiin eri saleja nii ei tietenkään niilläole aiheena samoja juttuja :)

Heinäkuun alku meni lomaillessa, treenasin harvemmin kun normaalisti ja kärsin pienestä motivaatiopulastakin, halusin vaan leikkiä uuden koiran kanssa ja nauttia kesästä :) Joskus tarvii vähän lomaa ja taukoa kovasta treenistä. Mut nyt ollaan back on track ja treenit luistaa suunnitellusti ja musta tuntuu että ihan parissa viikossa oon kehittynytkin huomattavasti ja motivaatio on taas huipussa, kiitos ton treenitauon. 

Oon alkanut vihdoinkin saada berimboloa tehtyä sparreissa onnistuneesti, jopa niin että kaveri on ollut pystyssä ja ensin joudun kaatamaan sen jotta pääsen lähtemään pyörimään. JEE! Eihän sitä oo hinkattukaan päähän kun öööö puol vuotta :D Mut kuten ihana Ellu sanoi, nyt alkaa tuntua siltä että raajat löytää viimeinki omat paikkansa.

Oon myös vihdoin saanut ratkastua mun half guard -ongelman, siis jos oon alla. Musta on aina tuntunu etten saa mitään sieltä tehtyä ja yritän vaan palauttaa full guardin, mut muutama viikko sitte katottii Santerin ja Simon kanssa kimuraa alta, ja hitto että se toimii hyvin. Tosin tässäki oon aika myöhässä, Tommi Pulkkanen näytti niitä tekniikoita mulle jo aaaaaaikoja sitte mut en sillon drillannut sitä tarpeeks eikä sitte jääny mieleen. Mut parempi myöhään ku ei milloinkaan :) Kimura halfista alta on vaan niiin mahtava juttu, siitä on tosi monta eri tapaa jatkaa, sweepata, lopettaa, mennä selkään... 

Sitte vielä spider guardiin, mun go to -positio ku oon guardissa alla. Osaan sweepata siitä ihan kivasti jo, mutta Santeri näytti siitä vielä uuden mahtavan tekniikan ku toinen on polvillaan. Tavallaan sama idea ku saksi-sweepissä, mutta vaan parempi! Ja oon myös viimeinki tajunnu kunnolla miten mun pitää käyttää mun kroppaa ku haen toisen spider hookin sijasta leg lasson ja sweeppaan sinne lasson puolelle. 

Tätä on varmaan kiva lukea jos ei treenaa jiu-jitsua.. :D Mut tällästä bjj on! Jos yhtään kiinnostaa ottaa selvää mitä kaikki noi sanat käytännössä tarkottaa (spider -, half -, full guard, berimbolo, kimura...) niin Lahden alueen tytöille mulla on ilouutinen! Syyskuussa alkaa tyttöjen peruskurssi jota mä vedän, mahdollisuus tulla tutustumaan lajiin matalalla kynnyksellä, ei tarvii pelätä että joku lihapää vääntää sut pelkällä voimalla myttyyn. Meillä on mahtava tyttöporukka, joiden kanssa on ilo ja kunnia treenata. Ei muuta ku mukaan vaan! Tarkempia tietoja on luvassa myöhemmin, tai multa voi myös kysästä suoraan :)
35 36 37 38