01 02 03 Emilia Tuukkanen: SM-pronssi Eliten Avoimesta sarjasta 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

SM-pronssi Eliten Avoimesta sarjasta

34
Pronssia :) Kiitos sponsorille Herbalifelle !
Sorry pitkästä kirjottelutauosta (taas)! Alotetaanpas muutaman viikon takaa eli valmistautumisesta kisoihin.
Motivaatiotahan mulla ei juurikaan ollut aluksi SM-kisoihin reenatessa, kun sarjana oli tosiaan Eliten (purppurat, ruskeat ja mustat samassa) AVOIN, eli ei painoluokkia. Ja mä kun esim EM-kisoissa olin alle 53,5kg-sarjassa, tuntuu noi avoimet aina aika typeriltä kun painoeroja on monta kymmentä kiloa välillä. Päätin kuitenkin kilpailla, ja hyvä niin, vaikka treenaaminen kisoja varten ei tuntunut yhtään hyvältä, varsinkaan kun vertaa vaikka just viime EM-kisoihin valmistautumiseen. Mutta kun kaaviot julkaistiin edellisena maanantaina, muuttu mun asenne kisoihin ihan täysin. Olin kokoajan mun päässä aatellut että saan heti ekana Venla Luukkosen (raskaansarjan ruskeavöisten tän vuoden maailmanmestari) mutta eka matsi mulla olikin yhtä Suomen ensimmäistä kovaa naisottelijaa Marina Wecströmiä vastaan, joka on aikalailla saman kokoinenkin mun kanssa. JEE!
Marinasta sen verran että se on muutaman muun naisen (just Venla, Outi Järvilehto, Päivi Levonen..) ohella ollut yksi mun esikuvista kun itte oon alkanu reenaamaan ja miettimään kilpailemista. Marinalla on kansainvälistäkin menestystä kertynyt huimasti ja Suomessa kaikki bjj-tytöt ja suurin osa miehistäkin tietävät Wecströmin. Eli yhtäkkiä olinkin tosi innoissani kisoista, enkä jaksanut odottaa että pääsis jo ottelemaan. Mullahan tohon matsiin ei kauheita paineita edes ollut, oon reenannut vasta 3,5v ja kilpaillut 2v niin mun kokemus verrattuna Marinaan on ihan mitätöntä. Ja halusin kovasti päästä vertaamaan mun omaa tasoa tollaseen melkein mun kokoseen Suomen huippuun.
Se matsihan meni siis ihan älyttömän hyvin, Marina ehti eka vetää guardiin mutta alun sähläyksen jälkeen sain avattua sen hyvin, ja kun pääsin half guardiin (mun bravuuri on halfin ohitus) tiesin että tää matsi  on mun. Halfista eka yritin semmosta knee slide -passia, mut kun se ei toiminut hyppäsin nopsaa toiselle puolelle, siitä sitte vedin leg dragiin ja siitä pääsin selkään eli johdin 7-0 :) Ja selästä sain haettua vielä kuristuksen.
Semifinaali oli sitten Venlaa vastaan ja no, eihän siinä hyvin käynyt :D Aluksi meni ihan hyvin, sain puolustettua yhen hyvän sweep-yrityksen kun Venla veti guardiin, ja ku ite vedin guardiin ja pääsyin double under passiin (mun entinen suurin heikkous) sain sen puolustettua myös hyvin. Mut kun Venla pääs ohi musta ei enää liikkunukkaan ku varpaat ja silmät, ja hävisin varmaan 1000-0 ja käsilukolla mountista :D Mutta matsista jäi silti hyvä fiilis, ja Venlalle pisteet siitä että vaikka meillä on kokoeroa jotain 30kg niin se ei missään vaiheessa satuttanut mua tai mitenkään runnonut vaan ihan teknisellä ylivoimalla vei voiton :)

Seuraavat kisat on sitte EM 2014 Portugalissa tammikuussa ja niihin alkaa valmistautuminen jo tällä viikolla :) Kiitos vielä sponsorilleni Herbalifelle ravintopuolen hoitamisesta niin treenatessa, levätessä kuin kilpaillessa :)
35 36 37 38