01 02 03 Emilia Tuukkanen: Raikas jugurtti-marja-kakku ja itsetehdyt Nutella-toffeet 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Raikas jugurtti-marja-kakku ja itsetehdyt Nutella-toffeet

34
Tehtiin mun ihanan työkaverin Helenan kanssa viikko sitten herkkuja, ja nyt vihdoin saan aikaiseksi jakaa ohjeet. Näillä ei oo sitten mitään tekemistä teveyden tai urheilijan ruokavalion kanssa :D

Kakku on tosi raikas, ja siihen ei tarvitse lisätä yhtään sokeria, vaan mansikkajugurtissa on sitä aivan tarpeeksi. Toffeet ehtii tehdä sen hyytymistä odotellessa.

Raikas jugurtti-hyydyke-kakku















Ainekset: 
Pohja
200g kaurakeksejä
75g voita

Täyte
8 liivatelehteä & niitä varten 0,5dl kiehuvaa vettä
5dl mansikkajugurttia
3dl turkkilaista jugurttia

Päälle
1 liivatelehti & sitä varten reilu ruokalusikallinen kiehuvaa vettä
1 dl marjamehua (esim. mustikka, viinimarja, karpalo…)
tuoreita marjoja

(+irtopohjavuoka)

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (myös päällysteeseen tuleva)
2. Murusta kaurakeksit mahdollisimman pieneksi, sekoita sulatetun voin kanssa ja painele irtopohjavuoan pohjalle
3. Nostele 8 liivatelehteä likoamasta ja sekoita ne 0,5dl kiehuvaan veteen. Kaada liivateseos jugurttien sekaan kulhoon. Sekoita hyvin!
4. Kaada jugurttiseos irtopohjavuokaan keksipohjan päälle rauhallisesti. Nosta jääkaappiin jähmettymään reiluksi tunniksi. Tässä välissä hyytymistä odotellessa me tehtiin toffeet :) Se yksi liivatelehti voi lillua siellä kylmässä vedessä edelleen.
5. Kun kakku on hyytynyt, sekoita liivatelehti mahdollisimman pieneen määrään kiehuvaa vettä ja sekoita se desiin marjamehua. Kaada kakun päälle tasaisesti. Tästä tulee päälle ihan ohut kerros mehua vain, jos tahtoo enemmän sen voi hyvin tuplata (2 liivatelehteä, 2dl mehua). Me haluttiin mehua vain just tarpeeksi pitämään marjat paikallaan.
6. Asettele marjat heti kakun päälle ennenkuin mehu hyytyy. 
7. Nosta jääkaappiin vielä noin puoleksi tunniksi.


Nutella-täytteiset herkkutoffeet

Valitettavasti kuvaan pääsivät "epäonnistuneet" eli ne, joiden Nutella-kätköä ei saatu piiloon, kun toffee oli loppua kohden jo niin jäykistynyttä, ettei se asettunut kauniisti. 













Ainekset:

2 rkl normaalisuolaista tai suolaista voita 
1 dl ruskeaa sokeria
1,5 dl kuohukermaa
2 rkl siirappia
Nutellaa tai vaikka maapähkinävoitä täytteeksi

1. Kuumenna ensin kattilassa voi, heitä sitten kaikki loput aineet mukaan. 
2. Sekoita hieman kiehuvaa seosta kokoajan, mitä enemmän jaksat sekoittaa, sen sitkeämpää ja kuohkeampaa toffeesta tulee. Seoksen sakeutumiseen menee reilu 30min, toffee on valmista kun sitä voi nostella kahdella lusikalla muotteihin. 

Me nosteltiin pieniin karkkipapereihin ensin reilu teelusikallinen toffeeta, sitten nokare Nutellaa ja päälle vielä toinen lusikallinen toffeeta, jolloin sinne sisälle jää ihana Nutella-kätkö. Toffeet ovat oikeastaan samantien valmiita syötäväksi, jähmettyvät aika nopsaa kun ei enää kiehu, tai sitten voit laittaa ne hetkeksi jääkaappiin kovettumaan. Keitettiin tosin toffeeta hieman liian kauan, jolloin siitä tuli vähän turhan jäykkää, eli nostelu ei ollut niin helppoa ja karkkien ulkonäkö ei ollut täydellinen. Mutta maku sitäkin herkullisempi! Eli keittäminen kannattaa lopettaa kun toffee on sellaista vähän jäykempää kuin lettutaikina.


35 36 37 38