01 02 03 Emilia Tuukkanen: Roger Gracien seminaari yms 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Roger Gracien seminaari yms

34
Aivan sairaasti jengiä seminaarilla!
Aloitetaan yleisistä kuulumisista: olin ihan kamalassa flunssassa tuossa reilu viikko sitten. En ookkaan vielä Espanjassa asuessamme ollut kunnolla kipeänä, mutta nyt sai senkin kokea. Treenit luonnollisesti kärsii siitä, ja kisavalmistautuminen Roomaan, mutta nyt olen taas kaikin puolin kunnossa.

Sain itsellenni salilta perjantaitreenit vastuulleni. Tajusin vasta vetäessäni reenejä, että olen oikeasti kaivannut treenienvetoa ja opettamista. Suomessa mulla oli tyttöreenit vastuullani kaksi kertaa viikossa, ja nyt en ole puoleen vuoteen vetänyt reenejä kun ihan parit satunnaiset kun Pablo tai Santeri on ollut kipeänä tai muuten poissa. Vedän mun reeneissä lähinnä guardinohitus-juttuja ja vastustajan kontrolloimista, koska ne on mun vahvuudet. Siinä oppii itekkin ihan erilailla, kun joutuu miettimään, että kuinkas mä tän tekniikan tosiaan teenkään.

Mun vetämät viime perjantain treenit
Viikonloppuna oli Roger Gracien seminaari meidän salilla Malagassa. Rogerhan on mm. 10x maailmanmestari ja kaikkien aikojen menestynein (ja ehkäpä tunnetuin) bjj-ottelija. Roger näytti hyviä tekniikoita, muutamia sweeppejä ja selässä oloa. Seminaarin ehdoton kohokohta oli kuitenkin lopun graduaatio, jolloin moni treenikaverini sai uuden vyön, mm. lemppari-sparrikaverini Luna sai purppuran. Hienoin hetki oli kun Santeri sai ehdottomasti ansaitun mustan vyön. Mäkin olin aivan kyyneleet silmissä, kun Santeri piti puheen siinä vyön saatuaan. Myöhemmin yksi Santeri oppilas tuli sanomaan, että kaikki olivat salissa liikuttuneita siinä hetkessä. Olen niiiiiiiiin ylpeä Santerista, mahtavaa nähdä kuinka vuosien uurastus palkitaan. Ja onhan se tosi komea se musta vyö päällään :D Oon saanut seurata vierestä Santerin treenaamista ja kilpailemista siitä saakka kun sillä oli sininen vyö ja itse en ollut edes aloittanut vielä, niin oli aivan huikeeta saada olla näkemässä tääkin valtava hetki Santerin uralla.

Nyt jatkuu valmistautuminen Roomaan pienten loukkaantumisten parantelun ohella :)Onnea <3


35 36 37 38