01 02 03 Emilia Tuukkanen: Viikko Suomessa meni aivan liian nopeasti 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Viikko Suomessa meni aivan liian nopeasti

34
Nyt on kotiuduttu Suomesta takaisin Espanjan-kotiin, ja on taas aikaa kirjoittaa. Olin tiistai-illasta seuraavan viikon keskiviikko-aamuun Suomessa, oikeastaan vain Vääksyssä vanhemmillani ja Lahdessa sitten ystävien ja treenien merkeissä, sekä perjantai-iltapäivän ja illan mökillä Iitissä. Viikko oli kaikin puolin aivan älyttömän ihana ja tuli todellakin tarpeeseen. Nyt kun vuosi Espanjassa tuli täyteen, on myös Suomi-ikävä ollut ihan omaa luokkaansa. En olisi oikeastaan ikinä uskonutkaan miten kova ikävä voi tulla ihan vaan niitä tuttuja maisemia ja alueita, saati sitten perhettä ja ystäviä sekä Barreto Lahden porukkaa.

Tiistain nogi-reenit
Menin heti tiistaina suoraan kentältä Severi Nenosen lukkopainitreeneihin, ja täytyy sanoa että en nyt ihan ehkä ollut parhaimmillani siellä noin samantien lennon jälkeen. Mutta oli aivan ihana nähdä kaikkia treenikavereita heti ja hikoilla matkaväsymys pois. Sieltä sitten porukoille Vääksyyn grillailemaan maailman parasta makkaraa eli tietenki juusto-wilhelmiä iltapalaksi. Keskiviikkona menin aamulla painimaan ja vietin sitten päivän Nenosilla rakkaan Ellun ja heidän esikoisen Fannin sekä meidän suloisen kummipojan Einon kanssa. Vuoden kulumista ei oikeastaan mistään muusta huomannut niin selvästi kuin lasten kasvamisesta. Einokin osaa jo kävellä ja Fanni on jo iso tyttö joka puhua pälpättää minkä kerkiää. Ellun kanssa taas oli ihan kun ennenvanhaan kun menin aina sinne aamukahville ja lapsia hoitamaan tai ihan vaan yleisesti sohvalle löhöämään ja juoruilemaan, kun asuttiin noin 3 minuutin päässä toisistamme.

Keskiviikkona illalla mentiin vielä painimaan ja sieltä menin Nenosille yöksi. Torstai-aamuna Maria Liuska tuli Helsingistä treenivierailulle, ja aamupainit sujuikin tosi hyvin mahtavassa seurassa. On aina kiva päästä painimaan muiden korkeavöisten naisten kanssa, ja Maria onkin ihan Suomen ja Euroopankin huippua ties kuinka monine arvokisamitaleineen. Torstai-iltana oli sitten Barretolla mustavöisen Raimo Postin reenit, missä näin vielä kaikkia loppuja vanhoja reenikavereita ketä ei ollut vielä sattunut salille samaan aikaan. Ei todellakaan tuntunut että siitä on vuosi kun kunnolla olen ollut Suomessa, joulunahan olin vajaan viikon mutta olin silloin funssassa ja muutenkin joulupyhät häiritsi, niin silloin ei samanlailla päässyt treenaamaan ja näkemään ystäviä.

Marian kanssa pakolliset
selfiet reenin jälkeen

Perjantaina nukuin pitkään, join aamusumpit ihanassa raikkaassa auringonpaisteessa ja sitten lähdettiinkin kesämökille rentoutumaan. Suunnittelin siellä kaikessa rauhassa lauantain seminaarin loppuun ja muuten sitten ihan vaan olin ja nautin luonnosta ja Suomen kesästä sekä perheen ja isovanhempien seurasta.

Mökki-rönttä
Mökin pihasta <3
Mökkitien maisemat illalla lähtiessä

Launtai olikin mun koko loman odotetuin päivä. Ja jännitetyin. Mulla oli mun elämän eka seminaari, jonne oli ilmoittautunut ihan älytön määrä naisia (seminaari siis oli vain naisille suunnattu). Mulla meinas kyllä jännäkakat törähtää housuun kun saavuin lauantai-aamuna paikalle ja siellä olikin sali kirjaimellisesti täynnä bjj-tyttöjä ympäri Suomea. Lopullinen luku taisi olla 56 naista treenaamassa (osa oli vain toisen treenin), mikä on siis vaikea edes uskoa nyt näin jälkikäteenkään. Aivan huikeeta, ei sanat riitä kertomaan kuinka iloinen olin että Suomessa on näin monta bjj-naista. En oo ikinä nähnyt niin montaa tyttöä bjj-puku päällä missään, jos ei isoja kansainvälisiä kisoja lasketa mukaan. Hullua. Kiitos vielä kaikille osallistuneille aivan mahtavasta meiningistä, oli supersiistiä päästä treenaamaan näin monen tytön kanssa, ja uskon että kaikille riitti kyllä sparrikavereissa valinnanvaraa :D Punttimimmi kirjoittikin vähän raporttia reeneistä, sen voit lukea TÄÄLTÄ .
Pari mimmiä rivissä

Seminaarin jälkeen palauttavat uinnit 
Kiitos kaikille!
Jotain varmaankin leg drag -drillistä selittämässä. Kiitos Mikolle kuvista!
Sunnuntaina suunnattiin Ellun ja Jennyn kanssa Lahden kauniiseen satamaan juoruilemaan ja aamupalalle, Ida harmillisesti puuttui meidän bjj-juoruämmien nelikosta :D Mutta oli tosi kiva rauhassa istuskella kauniissa maisemissa ja puhua kaikki mahdolliset asiat läpi moneen kertaan. Vääksyyn iltapäivällä kotiuduttuani käytiin moikkaamassa mun entisiä työnantajia Vääksyn ihanimmassa kesäkahvilassa Kanavan Helmessä <3 Suosittelen käymään, kaunis museorakennus, loistava kahvi, herkkujätskit ja upea kanava luo ihan oman tunnelmansa kesään. Sen jälkeen nopea pyörähdys isovanhemmilla ja sitten yöksi Santerin porukoille Lahteen.

Jenny & Ellu
Maanantaina piti olla kaikenlaista hommaa kauheesti mutta suunnitelmat muuttukin kun käytiin Ellun kanssa aamupalalla ja saatin pienet ruokamyrkytykset tuorepuurosta :D Oli muuten eka ja takuulla vika kerta kun ikinä syön tuorepuuroa. Alkaa heti yököttää ajatuskin :D Ainoa asia jonka sain hoidettua oli tuliaisten osto Santerille, eli 1,5kg irtokarkkeja ja lukematon määrä eri suklaalevyjä (tärkeimpänä Maraboun minttukrokantti). Kestävät ehkä just ja just tän tulevan viikonlopun yli.

Tiistaista tulikin sitten supersosiaalinen ympäriinsäjuoksu-päivä, kun piti kaikki hoitaa kahden arkipäivän sijasta yhdessä. Meni kuitenkin erittäin smoothisti, ensin aamupala ystävien kanssa Lahden Seurahuoneella, sitten välipala-marja- ja kahvihetki Ellun kanssa, sieltä lounaalle ihan mun vanhimpien ystävien kanssa torille ja kirkkopuistoon ja sieltä vielä viimeisenä tapaamaan Nenosten lapsia, ettei ne nyt aivan pääse mua unohtamaan ennenkun jouluna tuun uudestaan. Vääksyssä sain sitten vielä grillipihvit ja jälkkäriksi oikeita muurikkalettuja.

Nyt on tosi kiva olla kotona ja rauhoittua vähän, kun mun "loma" olikin kiireisempää kun arki, ja oonkin ollut nyt sosiaalinen ainakin puolen vuoden edestä. Nyt tänään torstaina alkoikin Roger Gracien seminaari meidän salilla Malagassa, eli turhaa lepäilyä ja chillailua ei pääse vahingossakaan toteutumaan. Ehkä 1,5 viikon päästä viikonloppuna sitten saa vähän löhöillä :D

Espanjassa asumisen hyviä puolia on ehdottomasti hedelmien ja marjojen syöminen tuoreena ympäri vuoden
Oli aika ihana tulla kotiin kun keittiön pöydällä odotti kukkia <3
Ja olihan tätä karvavauvaa ollut ihan kamala ikävä!
Jouluna tulenkin Suomeen kokonaiseksi kahdeksi viikoksi mies ja koira mukanani, olisipa samanlainen valkoinen joulu kun viimeksikin! Silloin sitten treenataan taas, tervetuloa Lahteen Barreton uusiin tiloihin meitä moikkaamaan :)
35 36 37 38