01 02 03 Emilia Tuukkanen: Kevään suunnitelmia 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Kevään suunnitelmia

34

EM-kisat on menneet ja niistä on toivuttu. Mitä seuraavaksi?

Olin suunnitellut kisaavani viikon päästä Malagan UAEJJF:n Trialseissa, joista voi voittaa liput Abu Dhabiin World Pro -kisoihin, mutta kappas keppanaa eihän siellä ole ketään osallistujia. Tässä on vielä 5 päivää ilmoittautumista jäljellä, mutta vahvasti epäilen että ei ole tulossa mulle kisoja. Eli näillä näkymin sitten seuraavat kisat on Italiassa IBJJF:n Rome Openit ja Nogi EM-kisat huhtikuun alussa, sinne aivan takuulla saan matseja. 

Menen varmaan taas sinne 58,5kg sarjaan, nogissahan se on tuo miinus puvun paino 2kg (vaikkei kenenkään puku kyllä niin paljoa paina, edes isoilla miehillä) eli 56,5kg. Turha alkaa stressaamaan painosta, jos jonnekin vielä tulevaisuudessa pudotan niin ainoastaan bjj EM-kisoihin tai MM-kisoihin. MM-kisareissu on vielä vähän auki, se jenkkimatka on niin kallis ja vaatii aikaa pois töistä yms että se täytyy suunnitella tosi hyvin ennenkun uskaltaa varata lennot ja hotellit. Saa nähdä, toivottavasti toki päästäisiin mutta mikäänhän ei ole ikinä varmaa. 

Tässä on niin paljon kaikenlaista muutosta ja häsellystä nyt taas menossa, että hyvä kun tiedetään missä maassa ollaan kuukauden päästä vielä. Pakkaahan on vielä sekoittamassa meidän sijoituspentu Tigre, jolle etsitään kotia samalla kun siivotaan pissoja lattialta. Hänet on joku idiootti hylännyt parisen viikkoa sitten yhden tutun tutun auton alle, ja päätyi sitten meille kotihoitoon. Tigre on sekarotuinen n. 4kk pentu, jossa ainakin jotain pitbullia tms on selkeesti. Meidän oma rakas karvavauva Culo on ottanut natiaisen tosi hyvin vastaan, vaikka taitaa tuo ainainen puruleluna oleminen vähän masentaa. Culo kun ei yhtään komenna pentuja vaikka ne tekee mitä, ihan sama oli edellisen sijaispennun Karman kanssa, Culon kaulan arvet on just parantuneet vasta sen termiitin jyrsimisistä. 

Töissä on mahtavaa, ja nautin niin paljon mun työympäristöstä, meillä on Sofia-opistolla aivan mahtavia ihmisiä töissä, ja ihania asiakkaita ja oppilaita. Viime viikolla oli Días Locos -teemaviikko, ja paljon ilmaisia tunteja tutustumismielessä, ja huh huh paljonko sitä väkeä tunneilla olikin. Esim putkirullailu, niska-selkä-hartiahuolto ja vatsa-pakaramuokkaus oli niin täynnä että ei niihin olis yhtäkään lisää mahtunutkaan. Jos oot Fuengirolan lähistöllä niin tervetuloa moikkaamaan ja vähän jumppaamaan! On vielä halpaakin ku saippua, mun tunnit vaihtelee 3-5e ja mihinkään ei tarvi ilmoittautua tai sitoutua :) 

Tuun Suomeen seuraavan kerran pääsiäisenä, mutta se ei olekaan mikään lomareissu vaan tuun järjestämään naisille ikiomat bjj-kisat rahapalkinnoilla! Sopii erittäin hyvin kaikentasoisille harrastajille, koska jos ilmoittautuneita riittää niin otetaan painoluokkia monipuolisesti. Ja rahapalkinnot ei oo mitään 5e/voittaja ;) Niistä tarkemmin sitten myöhemmin kun asiat varmistuu. Lahdessa siis 26.3 eli pääsiäislauantaina kisat naisille, kisamaksu 20e, ilmoittautua voi vaikka heti www.bjjliitto.fi :)

Female Fight Cup ! Kiitos Mirva Vainio mahtavasta designista.

Multa on nyt kyselty mun painosta ja koosta kauheesti ( ??? :D ) niin avaan vähän sitä nyt lisää sitten. Painan nyt siis suunnilleen 55kg (oon noin 160cm), välillä menee 54 puolelle, välillä 56, ihan riippuu kuinka oon edellisen päivän syönyt ja liikkunut. Tän verran mun normaali paino on ollut ehkä sillon kun alottelin jiujitsua, siitä se sitten parisen kiloa nousi ja kisojen jälkeen välillä vielä vähän siihen päälle. Hulluin ero siihen on, että syön nyt kun hevonen enkä yhtään mieti että söinköhän liikaa. Santeri kysyy varmaan joka päivä että taasko sä syöt. Syön ihan järkyttäviä määriä ja usein, mutta kun aineenvaihdunta oikeesti kunnolla toimii varmaan ekaa kertaa vuosiin, saakin syödä mitä tahtoo. En nyt siis tarkota että vedän karkkia ja sipsiä aamusta iltaan, vaikka ne vegaaniruokavalioon periaatteessa sopiskin, mutta kyllä useita kertoja viikossa herkuttelen, leivon brownieita tai keksejä, syön leipää, pastaa yms. Pääasiassa arkiruoka on vehnätöntä, en tykkää siitä olosta mikä valkosesta venhästä ja leivästä tulee, mutta en todellakaan myöskään karta niitä täysin, varsinkaan viikonloppuisin. Hiilareita oon oppinut rakastamaan, vaikka vuosia jotenkin kuvittelin että hiilarit on se vihollinen numero 1. Olo on hiton hyvä, iho kirkas, vatsa toimii, ei väsytä, nukun hyvin ja ennen kaikkea ei oo mitään ulkonäkömasennuksia. En edes muista millon olisin viimeks miettinyt, saati sanonut ääneen, että vitsi kun tästä vähän sais pois ja tossakin on tota löysää ja yhyy kun tosta tursuaa. Ja se on muuten aika sairaan siistiä se. 

Sain joululahjaksi "jäätelökoneen" jolla saan tehtyä ihania sorbetteja <3


Taivaallista vegaanista brownieta
Vegaanin mutakakku

Duunissa!


Amor <3

Tigre ja Culo ottamassa arskaa

Syli täynnä murusia!

Meijän kotikadulta

Vegepihvit

Kookossuklaapalleroita

Brownieiden tekemissä parasta on kulhon kaapiminen


Perus alkuvuoden sää
35 36 37 38