01 02 03 Emilia Tuukkanen: MM-kisoihin valmistautumista 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

MM-kisoihin valmistautumista

34
Nyt se sitten on varmaa, nimittäin MM-kisoihin lähtö.
Valtavat kiitokset urheilijaurani tukemisesta sponsoreilleni!

California kutsuu toukokuun lopulla, ensin treenataan AOJ:lla Mendesin veljesten salilla ja otetaan sieltä viimeiset valmistautumiset kisoihin, ja itse kisat ovat sitten siinä kesäkuun ensimmäisinä päivinä. Jännittää jo nyt!

MM-kisoihin aion nyt mennä sinne light-feather -sarjaan eli alle 53,5kg puvun kanssa pitäisi tuossa suunnilleen seitsemän viikon päästä painaa. Se ei tule olemaan vaikea juttu, koska mulla on jo kauan ollut paino alempana kuin viime vuosina, ja pudotettavaa onkin siis sellainen parisen kiloa. Huoletta saa siis syödä ja pitää cheat dayta vielä piiiitkään.

Treeneissä alan nyt hiomaan puutteellisia tekniikoita kuntoon, aion etenkin panostaa swiippien viimeistelyyn ja erilaisiin ohituksiin, sekä ylipäätään kovien sparrierien saamiseen. Pitää oikeesti nyt joka treeneissä ottaa eriä vaan niiden kanssa, ketkä antaa mulle kunnon selkäsaunaa ja joiden kanssa kaikkein vähiten haluisin painia. Olin eilen lauantaina Marbellassa open matilla ja sparrasin ekaa kertaa kisojen ja polvivamman jälkeen kunnolla, ja koipi kesti yllättävän hyvin, Vähän on sellaista jäykkyyttä ja raksumista havaittavissa mutta kun kerran voi painia niin katsoo sitten MM-kisojen jälkeen jos sitä tarvii korjata. Saa vaikka pudota irti kisojen jälkeen, kunhan sinne saakka kestää.

Töissäkin sopivasti tahti helpottaa nyt ja pystyn keskittymään kisavalmistautumiseen paremmin. Kaksi kertaa viikossa on ohjaamani kahvakuulatunti, josta saan itse oman painoharjoitteluni hyvin samalla. Tavoitteenani on ennen kisoja käyttää 16kg kuulaa tämän hetken 12kg sijaan ilman että lihakset repeää. Suppailua on useampi kerta viikkoon, ja se onkin ihan mahtavaa kehonhallinta- ja tasapainotreeniä, sekä etenkin henkistä rauhoittumista ja latautumista. Siinä myös parhaiten koen sitä liikunnaniloa, kun painiminen on enemmän työntekoa nykyään. On bjj toki ihan huippua ja hauskaakin, mutta kun tavoitteet on MM-tasolla, ei sitä voi enää hauskanpitona ottaa. Suppailussa taas mulla ei ole mitään tavoitteita, vaan teen sitä omaksi ilokseni ja nautinnoksi, ja siitä onkin tullut mulle sellainen henkireikä. Suurimmaksi osaksi vedän ryhmiä, mutta aina välillä saan nauttia merestä yksikseni tai esim Santerin kanssa, kuten eilen. Mentiin tunniksi suppailemaan ja kokeiltiin kaikkia hauskoja temppuja, sekä ihan vaan nautittiin auringosta ja merestä.

Duunissa.


Ennen kisareissua on luvassa Suomen reissu seminaarin merkeissä Porvooseen. Muistakaahan ilmoittautua Greger Forsellille (greger.forsell@gmail.com). Treenit ovat 13.-14.5. Sports Academy No. 1 -salilla, perjantaina klo 18-19 ja lauantaina klo 12-14 treenit kaikille, ja lauantaina vielä klo 15-17 treenit pelkästään naisille. Tervetuloa!
Tänne!

Tein muuten vihdoin ja viimein urheilijasivun Facebookiin, käykäähän tykkäämässä jos mun kuulumiset kiinnostaa vähän useammin kun täällä blogissa kerran, pari kuukaudessa! Instagramissa edelleen @emiliatuukkanen kaikkein eniten tulee päivityksiä mun elämästä.

MM-kisat kutsuuuuu!


35 36 37 38